نماهای متداول ساختمان : طراحی نما ساختمانها ، به ویژه ساختمانهای مسکونی ، یکی از مهمترین نگرانیهای کارفرمایان و معماران است. نمای ساختمان اولین مولفه هر ساختمانی است که زیبایی ساختمان را به ناظران ارائه می دهد و بنابراین شناخت انواع ساختمان و متریال نما برای تأمین زیبایی شناسی لازم است .
متریال نمای ساختمان
هنگام انتخاب متریال نما ، باید دقت شود که نمای ساخته شده در برابر آب و هوا مقاوم و از نظر زیبایی جذاب باشد. بنابراین اگر به دنبال بهترین متریال برای نمای ساختمان خود هستید ، توصیه می کنیم این مقاله را بخوانید تا با انواع نمای ساختمان ( مسکونی ، تجاری ) آشنا شوید و تصمیم درست و مطمئنی بگیرید.
در این مطلب می خواهیم انواع مصالح نمای بیرونی ساختمان را با هم بررسی کنیم با پنام نما همراه باشید
نمای آجری
- ضریب پایین انتقال حرارت آجر ، که به عنوان عایق حرارتی و برودتی ساختمان عمل می کند.
- تنوع و ثبات رنگ.
- در یک فضای شهری مدرن احساس نوستالژیک ایجاد کنید.
- سرعت بالای اجرا
استفاده از آجر در نمای ساختمان صدها سال پیش برمی گردد. ما از این متریال بیشتر در مشاغلی استفاده می کنیم که می خواهیم احساس نوستالژی کنیم. امروزه به دلیل خواص آن ، آجر هنوز در نمای ساختمان ها استفاده می شود و می توان با نما مدرن ترکیب کرد و نما بسیار زیبایی ایجاد کرد.
نمای سنگی
- بدون تغییر رنگ و جذب گرد و غبار
- مقاومت در برابر رطوبت
- تنوع در رنگ و مواد
- استقرار سریع ، آسان و تمیز
سنگ رایج ترین و محبوب ترین متریال و در عین حال یکی از گرانترین متریال موجود در بازار ایران است. یکی از لوکس ترین انواع ساختمان نما که در طول سال ها از کاخ های باستان گرفته تا آپارتمان های مدرن جذابیت خود را از دست نداده است ، سنگ نما است. سنگ دارای خواصی است که می تواند آن را به گزینه مناسبی برای طراحی نما تبدیل کند. یکی از این خصوصیات مقاومت زیاد این متریال در برابر رطوبت است. البته باید توجه داشت که هزینه اجرای سنگ نما می تواند بسیار بیشتر از اکثر گزینه ها باشد.
نمای شیشه ای
- بار مرده ساختمانهای بلند را کاهش می دهد
- اجرا را تسریع می کند
- نمایی یکپارچه از منظره بیرون را برای ساکنان داخل فراهم می کند.
- ایجاد احساس سبکی و ظرافت در ساختمان از دید ناظر شهری را ایجاد می کند
با پیشرفت ماشین آلات شیشه سازی ، استفاده از شیشه در نماهای مدرن ساختمان به قدری افزایش یافته است که از نمای شیشه ای از زمان معماری مدرن به عنوان روکش ساختمان استفاده می شود. انواع نمای شیشه ای که امروزه در سطح شهر با آن روبرو هستیم عبارتند از: “فریم لیس ، اسپایدر ،کرتین وال ، نمای دوجداره شیشه ” البته نمای شیشه ای به دلیل هدایت حرارتی بالایی که دارد ، باعث مصرف زیاد انرژی برای گرمایش می شود و در کل باعث اتلاف انرژی می شود.
نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیتی دارای مزایاء زیر می باشد
- قوی در برابر فرسایش
- تنوع رنگ ، طرح و اندازه
- عایق حرارتی و صوتی
- مقاوم در برابر اشعه ماورا بنفش
ورق های کامپوزیت آلومینیوم یکی از با دوام ترین ، زیبا ترین و البته گران ترین نمای مصنوعی ساختمان است. این نوع نما به طور کلی در خانه های غربی استفاده می شود زیرا باعث افزایش قدرت مانور در طراحی و سرعت بخشیدن به پروژه می شود. رنگ ورق های کامپوزیت بسیار متنوع است و بسته به درخواست و کاربرد مشتری ، ورق های کامپوزیت متفاوت است.
کامپوزیت یک ماده ترکیبی است که از دو لایه روکش آلومینیوم با هسته پلی اتیلن تشکیل شده است. ویژگی های منحصر به فرد این ماده طیف گسترده ای از راه حل های خلاقانه را در اختیار معماران قرار می دهد. این ماده ذاتاً ترکیبی از قابلیت ها از جمله: شکل پذیری ، سطوح صاف و یکنواخت ، مقاومت و قابلیت اطمینان در برابر شرایط متغیر آب و هوایی است و همچنین به دلیل ساختار ترکیبی ، به اشکال مختلف قابل ارائه است. پانل های کامپوزیت آلومینیوم می توانند به تشخیص معماران در طراحی نما بدون از دست دادن مقاومت و استحکام خود به اشکال مختلف تبدیل شوند.